21 ditë lutje për Kishën time! (Të Krishtit) Shumë prej nesh lutem për Kishën e Perëndisë, shumë prej nesh sakrifikojnë (në mënyrën e tyre) për Kishën e Perëndisë, shumë nga ne nuk e dinë potencialin e Kishës së Perëndisë dhe vlerën që ajo për Zotin, ne ndonjëherë harrojmë që Krishtit e deshi aq shumë Kishën…

21 ditë lutje për Kishën time! (Të Krishtit) Shumë prej nesh lutem për Kishën e Perëndisë, shumë prej nesh sakrifikojnë (në mënyrën e tyre) për Kishën e Perëndisë, shumë nga ne nuk e dinë potencialin e Kishës së Perëndisë dhe vlerën që ajo për Zotin, ne ndonjëherë harrojmë që Krishtit e deshi aq shumë Kishën…

Gjatë kësaj fundjave isha në një konferencë ku një nga folësat ishte Os Guinness i cili mbajti një leksion në Universitetin e Pragës, nuk dua të flas shumë rreth autorit por një gjë që më ngeli në mendje gjatë leksionit të tij ishte një shprehje: “Kisha sot ka nevojë të “NGROHET” jo vetëm për të…

Çfarë është Pornografia? Pornografia është porteretizimi seksual i njerëzve nëpërmjet imazheve ose vidjove me qëllim nxitjen e dëshirës seksuale. Pornografia ka ekzistuar që në kohët antike edhe pse nuk është përdorur e njëjta terminologji. Nga objektet e gjetura nga gërmimet arkeologjike, është zbuluar se pornografia ka qënë pjesë e kulturave të ndryshme përgjatë historisë së…

Si ja doli apostulli Pal? Si arriti ai që të qëndronte i fokusuar në shërbesën e tij kur ishte në burg? Çfarë mësoj ai mbas Hekurave të burgut? – Një qëllim i sakt të motivon – Një qëllim i qartë kontrollon prioritetet e tua – Një qëllim i sakt zhvillon potencialin në ty! – Një…

Lutja e studentit (shkruar nga John Calvin ne themelimin e Akademise se Gjeneves, 1559) O Zot, burimi i cdo diturie dhe cdo shkence! Ngaqe te ka pelqyer te me japesh gjate rinise sime arsimimin qe do te me jete i vlefshem per te jetuar ne menyre te shenjte dhe te drejte, ndrico inteligjencen time, me…

Te nderosh ata me te cilet Punon Salomoni ne bible flet shume fjale te medha dhe perdor shume metafora per te nderuar dhe ngritur Lart nusen e tij. Por kenga e Salomonit gjithashtu eshte nje shembull shume i mire per ata qe jane ne pozitat drejtuese qe te mund te jene te tille dhe te…

Gati per te bere nje status per Pavaresine Sot! Por ndalova ne kujtimin e Vargjeve te Himnit te Flamurit qe vajza ime 4 vjeçe kendonte diten e djeshme, – “…Se Zoti vetë e tha me gojë Që kombe shuhen përmbi dhé, Po Shqipëria do të rrojë; Për ty, për ty luftojmë ne!…” – Per cfare…

Sot isha duke reflektuar mbi fjalen e Zotit dhe ndalove tek nje pjese qe kur e kam lexuar ne pergjithesi jam fokusuar tek Pjetri dhe asnhehere nuk e kam pare situaten ne kendveshtimin e Zotit Jezus. Le te lexojme sebashku pjesen: Edhe Zoti tha: “Simon, Simon, ja, Satani ka kërkuar t`ju shoshë ashtu siç shoshet…

Danieli 3. Ne kete Kapitull gjeja qe shfaqet me qarte eshte se Zoti u ben thirrje (Sfidon) populli te Izraelit te jene Alternative ne shoqeri, Ne te njejten menyre Perendia na sfidon edhe neve qe te mund te jemi alternative per ata qe na rrethojne dhe ne shoqerine qe ne jemi. Ky kapitull eshte shrkuajtur…

© 2016 bsksh.org | Made with love.
Kreu
Na ndiqni në: